7 effectieve stappen om hoger te komen in Google

Maak je website beter vindbaar

Om jouw website hoger te laten komen in Google (SEO), volg je deze 7 eenvoudige  stappen.

Elk van deze stappen heeft zich bewezen. En maakt je website gegarandeerd beter vindbaar.

Ik vind het elke keer weer een feest om te zien hoe ontzettend effectief deze methode is! En het is nog leuk en leerzaam ook!

1. Onderzoek: met welke woorden zoekt men naar jouw diensten?

Onderzoek eerst welke zoekwoorden jouw potentiële klanten intypen in Google. Dat zijn de woorden waarop jij gevonden moet worden! Voila! Nou ja, het is natuurlijk wel even puzzelen, maar Google heeft handige hulpmiddelen gemaakt waarmee dat een stuk eenvoudiger wordt. De bekendste is Google’s Zoekwoordenplanner.

2. Zet de belangrijkste zoekwoorden op slimme plekken op je website

De volgende stap is te bepalen wat de slimste plekken zijn voor die zoekwoorden in jouw website. Dat zijn bijvoorbeeld de hoofd- en subkopjes, de gewone ‘lopende’ tekst, maar ook de Titel en Omschrijving per pagina. Die worden namelijk getoond in Google’s zoekresultaten. Juist die moeten uitnodigen om op te klikken, zodat men ook echt op jouw website terecht komt.

3. Maak de structuur van je website logischer en overzichtelijker

Door de structuur van je website logischer en overzichtelijker te maken, maak je hem beter te “begrijpen”, niet alleen door Google, maar natuurlijk ook voor je bezoekers.

4. Maak je website sneller

Google wil dat zoekers de juiste informatie vinden, en snel. Dat jouw pagina’s vlot inladen, is dus essentieel. Vaak is het goed mogelijk om de snelheid van een website te verbeteren. Je bezoekers vinden het prettig en Google beloont het door snellere websites hoger te laten scoren dan langzamere (met gelijkwaardige inhoud).

5. Bouw autoriteit op: zorg voor links naar jouw website

Zorg dat je website aan ‘autoriteit’ wint. Dat bereik je door andere websites te laten linken naar jouw website. Meld je aan bij overkoepelende verzamelsites, zoals voor trainers, voor sieradenmakers of adviseurs. Geef je cursussen in de buurt? Zorg voor vermeldingen op sites van lokale evenementen en bedrijven. Een beetje Googelen levert je ruimschoots ideeën op. Pas hier wel mee op: wordt geen ‘spammer’, ga niet in op ‘fantastische’ aanbiedingen van (vaak Amerikaanse) bedrijven, die je hoge posities beloven in ruil voor (bijna) niets. Laat je alleen opnemen op websites die inhoudelijk relevant zijn voor jouw business. Zo voorkom je dat je door Google bestraft wordt. Ook bespaart het je een hoop schreeuwerige ongewenste e-mails.

6. Gebruik social media slimmer

Blaas je LinkdIn profiel nieuw leven in en maak naast je persoonlijke profiel een Bedrijfspagina aan. Neem waar het maar kan een link op naar je website. Meld je aan voor een gratis Google+ account, maak daar ook een bedrijfspagina, en zorg dat je op allebei een link legt met je website. Niet alleen “doet” dit het goed bij Google, je opent hiermee effectieve nieuwe kanalen om bezoekers naar je website te trekken. Als je het goed doet, toont Google soms ook jouw foto naast de zoekresultaten. Zou jij dan ook niet sneller doorklikken?

7. Ga bloggen (gewoon doen!)

Geef bezoekers de kans jou te leren kennen als expert op jouw gebied. Start een blog. Vergeet heel even wat je zelf allemaal nog aan het leren bent. Als je al een tijdje meedraait, is jouw kennisniveau hoog! Vele malen hoger dan dat van je (potentiële) klanten. Vertel hen wat je weet. Inspireer hen met eenvoudige praktische tips, verbaas hen met handige oplossingen waar ze zelf nooit aan gedacht hadden. Neem 15 minuten en maak een lijstje van onderwerpen. Je zult zien dat je genoeg bruikbare ideeën krijgt waarmee je aan de slag kan. Begin simpel, het is makkelijker dan je denkt. Het grote voordeel van websites met een blog: het is een krachtig marketing instrument, je site leeft en volgt de actualiteit. En dat wordt hoog gewaardeerd!

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
4 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
13 december 2014 16:58

Heel blij met al deze info ik heb al de google analistics in werking gezet en de seo helemaal blij mee Ben nu al een aardig eind op weg nu nog de linken pagina toevoegen en linken plaatsen en zoeken
dank je wel

Antwoord aan  Carla
13 december 2014 19:26

Fijn dat dit is wat je zocht, heel veel succes ermee. Hopelijk zorgt dit voor meer verhuur van jullie appartementen! Laat het me ajb weten als je vragen hebt. Dan kan ik kijken hoe ik je kan helpen.

22 september 2014 17:34

Succes, Marian. Gaat je zeker lukken!

Mocht je nog vragen hebben dan hoor ik het graag. 🙂

22 september 2014 17:18

Goede tips, die ik zeker ga uitdiepen!