oplossing custom 404 pagina

Een zelfgemaakte 404 (Page Not Found) pagina in 1 minuut

Toen ik een mooie 404 wilde maken, moest ik PHP gaan leren. Ik dacht No Way! Dat moet makkelijker kunnen. En het kan. Lees hier hoe jij zelf een 404 pagina maakt en koppelt in 1 minuut.

De standaard 404 pagina pas je niet zomaar aan

Een sterke, ludieke of bijzondere 404 pagina kan je klanten opleveren, (zie mijn vorige artikel). Maar, het aanpassen van de standaard Page Not Found in WordPress is bijna niet te doen. Je hebt er al snel programmeerkennis voor nodig! Dat is natuurlijk een NoGo. Omdat het mij altijd bijzonder irriteert als de techniek mij beperkt, ging ik op zoek naar een praktische oplossing.

De oplossing: 404Page plug-in!

Met deze praktische plug-in krijgen website bezoekers een mooie, door jou zelf gemaakte WordPress pagina te zien, ipv de standaard Page Not Found.

Is hij gratis?

Ja.

Wat moet je doen?

1. Maak een nieuwe pagina in je WordPress website

En geef hem een logische naam (Pagina Niet Gevonden, bijvoorbeeld). Maak hem op zoals je zelf wilt (of laat je inspireren door mijn artikel: Hoe je 404 pagina klanten oplevert).

voorbeeld pagina niet gevonden 404

2. Installeer de ‘404page’ plug-in

Zoek de plug-in ‘404page’ (schrijf ‘404page’ aan elkaar), installeer en activeer hem.

oplossing custom 404 pagina

3. Activeer je 404 pagina

Ga naar Instellingen / 404 Error Page.

howto instellingen custom 404 pagina

Selecteer in de dropdown je zelfgemaakte 404 pagina.

Activeer je 404 pagina met de plug-in

Even testen… en klaar!

Test hem uit door naar een niet bestaande website url te gaan, bijv. www.jouwdomein.nl/dddd

Cool hè?

Heb jij een leuke of bijzondere 404 pagina gemaakt die je met ons wilt delen? Schrijf je commentaar hieronder in het reactieveld. Ik ben heel erg benieuwd!

>>>

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
20 Reacties
Nieuwste
Oudste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marcel
7 februari 2022 17:47

Beste Thijs, ik heb de 404 pagina van onze Italië site op een leuke manier kunnen aanpassen. http://www.desmaakvanitalie.nl/dddd

15 februari 2018 22:00

Hey Thijs, wat een goede blog! Ik was op zoek naar een manier om mijn 404 pagina te veranderen en kwam via Google bij jou terecht. Ik heb het gelijk kunnen aanpassen en het werkt! Bedankt!

Liza
18 augustus 2017 11:21

Yes, thanks Thijs! Helemaal blij met m’n 404-pagina…en niet gedacht dat ik dát ooit zou zeggen 😉
Wat vind jij ervan?
>> http://www.dbbc.nl/dddd <<

3 februari 2017 22:30

Hoi Thijs,
Ik ben net overgestapt op WP (verademing ipv Joomla) en zag in mijn dashboard dat iemand op een 404 page is geweest. Nog even uitzoeken wat het was want 31 keer kan natuurlijk niet.. Hopelijk geen hacker!
Enfin, gegoogled naar een eigen 404 page maken en werkelijk binnen 5 minuten dankzij jouw uitleg een toffe pagina gemaakt! Merci!

jack
27 juni 2016 09:47

Goeie tip Thijs en dank voor je artikel over een inspirerende 404 pagina. Wanneer ik je aanwijzingen volg, groeit er bijna de 404-pagina die ik wil. De pagina verschijnt echter als post. Enig idee hoe dat te voorkomen is?

1 april 2016 10:54

Leuke tip Thijs, maar helaas werkt de plug in niet op mijn site in wp. 🙁 waarschijnlijk omdat ik een template gebruik die niet compatibel is.

31 maart 2016 14:53

Dank je wel Thijs, voor dit ontzettend leuke idee! En wat een oplossingen draag je aan voor het vullen van je eigen ‘404pagina’. Dat heb ik met heel veel plezier zitten maken. Heb wel de koptekst van jou gekopieerd, hoop dat je dat goed vindt. Wat wordt internet fun en klantvriendelijk als iedereen dit gaat doen!

31 maart 2016 12:23

Beste Thijs, in mijn thema Fifteen van WP zit standaard een 404pagina. Hoe kan ik die vervangen door de nieuwe plug-in die jij voorstelt? Ik heb al een pagina (voorlopig) gemaakt, maar bij testen komt toch de standaard 404pagina tevoorschijn. Ik hoor graag. BTW. Leuke tips; ga ik zeker iets meedoen!
Groet
Winnie

Chander
17 maart 2016 21:22

Hi Thijs,

inderdaad een geweldige plugin. Alleen heb ik de pagina aangemaakt maar hij wordt weergegeven als een bericht. Dus bij mij zie je bovenin zegmaar de titel van de pagina en de datum wanneer hij geplaatst is.

Heb ik iets verkeerds ingesteld?

Bedankt.

Chander

7 januari 2016 12:48

Hi Thijs,

Nog bedankt voor je handige plugin. Het is gelukt! Ik had namelijk eerst de verkeerde. Heel handig nu.

13 juni 2015 20:07

404 pagina gemaakt, had er natuurlijk nog nooit van gehoord ;-). Wel gezien en het vervelend gevonden wanneer ik zo’n pagina tegenkwam, maar had werkelijk geen idee waar dit vandaag kwam. Heb inmiddels een klein half jaartje zelf een website en vind het, eerlijk gezegd, wel erg leuk om ermee bezig te zijn en dingen te proberen, om vervolgens ontzettend blij te zijn als het lukt.

Je 21 MailChimp tips waren super, maar ik ben hier nu aan het speuren en kom alweer een hoop tegen waar ik iets mee kan.
Dank voor je kennis Thijs!

Vriendelijke groet,
Anky Vlemmings