oplossing custom 404 pagina

Een zelfgemaakte 404 (Page Not Found) pagina in 1 minuut

Toen ik een mooie 404 wilde maken, moest ik PHP gaan leren. Ik dacht No Way! Dat moet makkelijker kunnen. En het kan. Lees hier hoe jij zelf een 404 pagina maakt en koppelt in 1 minuut.

De standaard 404 pagina pas je niet zomaar aan

Een sterke, ludieke of bijzondere 404 pagina kan je klanten opleveren, (zie mijn vorige artikel). Maar, het aanpassen van de standaard Page Not Found in WordPress is bijna niet te doen. Je hebt er al snel programmeerkennis voor nodig! Dat is natuurlijk een NoGo. Omdat het mij altijd bijzonder irriteert als de techniek mij beperkt, ging ik op zoek naar een praktische oplossing.

De oplossing: 404Page plug-in!

Met deze praktische plug-in krijgen website bezoekers een mooie, door jou zelf gemaakte WordPress pagina te zien, ipv de standaard Page Not Found.

Is hij gratis?

Ja.

Wat moet je doen?

1. Maak een nieuwe pagina in je WordPress website

En geef hem een logische naam (Pagina Niet Gevonden, bijvoorbeeld). Maak hem op zoals je zelf wilt (of laat je inspireren door mijn artikel: Hoe je 404 pagina klanten oplevert).

voorbeeld pagina niet gevonden 404

2. Installeer de ‘404page’ plug-in

Zoek de plug-in ‘404page’ (schrijf ‘404page’ aan elkaar), installeer en activeer hem.

oplossing custom 404 pagina

3. Activeer je 404 pagina

Ga naar Instellingen / 404 Error Page.

howto instellingen custom 404 pagina

Selecteer in de dropdown je zelfgemaakte 404 pagina.

Activeer je 404 pagina met de plug-in

Even testen… en klaar!

Test hem uit door naar een niet bestaande website url te gaan, bijv. www.jouwdomein.nl/dddd

Cool hè?

Heb jij een leuke of bijzondere 404 pagina gemaakt die je met ons wilt delen? Schrijf je commentaar hieronder in het reactieveld. Ik ben heel erg benieuwd!

>>>

18 antwoorden
 1. Marleen zegt:

  Hey Thijs, wat een goede blog! Ik was op zoek naar een manier om mijn 404 pagina te veranderen en kwam via Google bij jou terecht. Ik heb het gelijk kunnen aanpassen en het werkt! Bedankt!

  Beantwoorden
 2. Celine zegt:

  Hoi Thijs,
  Ik ben net overgestapt op WP (verademing ipv Joomla) en zag in mijn dashboard dat iemand op een 404 page is geweest. Nog even uitzoeken wat het was want 31 keer kan natuurlijk niet.. Hopelijk geen hacker!
  Enfin, gegoogled naar een eigen 404 page maken en werkelijk binnen 5 minuten dankzij jouw uitleg een toffe pagina gemaakt! Merci!

  Beantwoorden
 3. jack zegt:

  Goeie tip Thijs en dank voor je artikel over een inspirerende 404 pagina. Wanneer ik je aanwijzingen volg, groeit er bijna de 404-pagina die ik wil. De pagina verschijnt echter als post. Enig idee hoe dat te voorkomen is?

  Beantwoorden
 4. Paula-Willemijn zegt:

  Dank je wel Thijs, voor dit ontzettend leuke idee! En wat een oplossingen draag je aan voor het vullen van je eigen ‘404pagina’. Dat heb ik met heel veel plezier zitten maken. Heb wel de koptekst van jou gekopieerd, hoop dat je dat goed vindt. Wat wordt internet fun en klantvriendelijk als iedereen dit gaat doen!

  Beantwoorden
 5. Winnie zegt:

  Beste Thijs, in mijn thema Fifteen van WP zit standaard een 404pagina. Hoe kan ik die vervangen door de nieuwe plug-in die jij voorstelt? Ik heb al een pagina (voorlopig) gemaakt, maar bij testen komt toch de standaard 404pagina tevoorschijn. Ik hoor graag. BTW. Leuke tips; ga ik zeker iets meedoen!
  Groet
  Winnie

  Beantwoorden
 6. Chander zegt:

  Hi Thijs,

  inderdaad een geweldige plugin. Alleen heb ik de pagina aangemaakt maar hij wordt weergegeven als een bericht. Dus bij mij zie je bovenin zegmaar de titel van de pagina en de datum wanneer hij geplaatst is.

  Heb ik iets verkeerds ingesteld?

  Bedankt.

  Chander

  Beantwoorden
 7. Anky zegt:

  404 pagina gemaakt, had er natuurlijk nog nooit van gehoord ;-). Wel gezien en het vervelend gevonden wanneer ik zo’n pagina tegenkwam, maar had werkelijk geen idee waar dit vandaag kwam. Heb inmiddels een klein half jaartje zelf een website en vind het, eerlijk gezegd, wel erg leuk om ermee bezig te zijn en dingen te proberen, om vervolgens ontzettend blij te zijn als het lukt.

  Je 21 MailChimp tips waren super, maar ik ben hier nu aan het speuren en kom alweer een hoop tegen waar ik iets mee kan.
  Dank voor je kennis Thijs!

  Vriendelijke groet,
  Anky Vlemmings

  Beantwoorden
  • Thijs van Halewijn zegt:

   Hoi Anky, enorm bedankt voor je reactie en fijn dat je voor jou bruikbare informatie gevonden hebt! Daar doe ik het voor, dus mijn dag is weer goed 🙂

   Als je nog ergens vragen over hebt, vind ik het super dat je het laat weten, dan heb ik gelijk ook weer nieuwe inspiratie voor een volgend blog!

   Groeten, Thijs

   Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *