Persoonlijke ontwikkeling als excuus - ondernemerschap - slim werken

Verschuil jij je achter je persoonlijke ontwikkeling?

Ik was denk ik een jaar of zes, zeven en we zaten met het hele gezin op een zomers terrasje. Omdat ik eindeloos zat te dubben wat ik wilde drinken, hoorde ik mijn moeder zeggen: “Thijs, je moet kiezen. Òf je neemt Chocomel òf Appelsap; het kan niet allebei…”. Hoe graag ik ook anders had gewild, ik mocht maar 1 drankje kiezen. En dat vond ik destijds bijzonder irritant: waarom mocht ik niet allebei?!

Nou is het in ons leven natuurlijk wel vaak handig om te kiezen voor 1 ding (studie, vakantiebestemming, koophuis) en focussen op waar je het best in bent, is beter dan ‘van alles tegelijk doen’.

Toch kan je soms beter kiezen voor EN/EN

Voorbeeld? Als je vindt dat je éérst je blokkades moet wegwerken voor je kan groeien met je bedrijf.

Zoals die onderneemster, die me laatst vertelde dat ze een jaarprogramma had gevolgd en veel had geleerd over haar emoties, angsten en belemmerende overtuigingen. Super waardevol … maar dat hele jaar was haar business nauwelijks gegroeid, waardoor ze niet meer kon investeren.

Ze had zichzelf hierdoor klem gezet en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Ik geloof, ondernemen is én werken aan je bedrijf én werken aan jezelf

Zodat je dat wat je over jezelf leert direct kan toepassen als je klanten spreekt, een nieuw product ontwikkelt of je podium pakt. Je moet steeds in beweging blijven en stappen nemen, anders is persoonlijke ontwikkeling een excuus om maar niet achter je muurtje vandaan te hoeven komen.

Het ís niet raar (en zelfs verstandig!) om én een coach te hebben voor je business én een coach voor je persoonlijke ontwikkeling.

Dat heb ik ook, dus ik wéét dat het werkt. 🙂

Deze week kreeg ik een leuk bericht van een klant. Ze zei JA tegen een traject met mij, terwijl ze met haar Money Mindset aan de slag gaat bij iemand anders.

Ik vind dat heel slim, want daardoor kan ze haar persoonlijke inzichten direct inzetten voor de groei van haar bedrijf. 2 vliegen in 1 klap. Win win.

Mindset en business: ze versterken elkaar. 1+1=3 😊

>>>

Nou ben ik benieuwd; ben jij het daarmee eens of oneens? Vertel het me hieronder in de comment box

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties