Motivatietips als je vast zit bedrijf

Motivatie lessen voor mijn bedrijf (die ik leerde door hardlopen)

Hoe blijf je gemotiveerd voor wat je elke dag moet doen in je bedrijf, ondanks dat je hoofd zegt: “Ik kan het nu echt niet opbrengen”? Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je houdt van je werk, maar bent even niet vooruit te branden. Hier zijn een paar praktische tips, die ik leerde dankzij hardlopen en die mij helpen om toch door te gaan.

1. Gedoe is tijdelijk

Lastige situaties zijn tijdelijk. Je kan tegen jezelf zeggen dat waar je nu enorm tegenop kijkt, ook weer voorbij gaat. Net als de pijntjes die je voelt bij hardlopen, zijn ze verdwenen zodra je training klaar is.

2. Herinner je je doelen: blijf ze visualiseren

Breng in gedachten waarom je doet wat je doet. Ik loop hard om makkelijker 10 km (en straks 15 km) te kunnen rennen. Door dat voor me te zien, is mijn motivatie terug.

3. Haal een trucje uit met jezelf

Als je het zwaar heb, denk niet aan het hele traject dat voor je ligt, want dat voelt eindeloos. Deel het op in stukken. Met hardlopen denk ik: “Ik ga tot die lantaarnpaal”, “Ik loop nu naar die kruising”, etc. Ik focus op kleine stukken, waardoor het gelijk voelt als makkelijk haalbaar.

4. Houd niet vast aan je verwachtingen

Als je een slechte dag hebt, sta jezelf toe minder te doen. Maak het makkelijker, focus op kleinere doelen. je bent een mens, geen robot. Je voelt je direct beter over wat er wél lukt.

5. Oefen ongemakkelijke situaties

Doe iets waar je tegenop ziet (grenzen stellen aan wat klanten van jou kunnen vragen, de btw aangifte, een lastig telefoontje, koud douchen) en wen aan ongemak. Je merkt al snel dat het meevalt.

Dit waren mijn tips. Wat doe jij om beter door te kunnen zetten?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties