Succesvol ondernemen - de kracht van implementatie

De onzin van marketing formules (maar wat dan wel?)

Als we het hebben over het vinden van nieuwe klanten, zijn we het er vast wel over eens dat we het NIET moeten zoeken in kant-en-klare kip-met-gouden-ei-oplossingen en toverformules zoals “Met deze ene truc verdiende ik € 52.997,31 in 1 uur”.

Bij die one-size-fits-all oplossingen, vertellen ze er namelijk nooit bij wat ze eerst hebben moeten doen om die omzet überhaupt te kunnen halen. Zoals een collega business coach het vandaag zo mooi zei: “Het zijn blueprints van andermans succes, die werken nooit zomaar voor jou en mij”. Als het allemaal zo makkelijk was, lagen we allang in onze hangmat op Hawaï .

Maar… als dit NIET de oplossing is om een goedlopend bedrijf te runnen, wat dan wel?

Meer kennis?

Meer certificaten of diploma’s? Nog maar weer eens investeren in een nieuwe training, opleiding of online programma?

Het zou kunnen, maar wees eens eerlijk, heb jij dat echt nodig meer succesvol te zijn? Als je deepdown kijkt, is meer moeten weten eigenlijk een slimme manier om uit te stellen wat je nu zou moeten doen.

Voorbeelden van anderen

Ok, moeten we dan wat vaker kijken naar ‘hoe anderen het doen’? Zodat je het wiel niet hoeft uit te vinden en een voorbeeld kan kopiëren van iemand die het allemaal veel beter voor elkaar heeft.

Nou, ten eerste is de vraag: is die persoon echt zo succesvol als die zegt dat hij is? Ten tweede: het klakkeloos kopiëren wat een ander doet is nooit een goed idee. Simpelweg omdat jij niet die ander bent, en die ander niet jij. Wie zegt bijvoorbeeld dat zijn business model hetzelfde is als dat van jou? Grote kans van niet en je zou daardoor juist veel verder van huis kunnen raken.

De enige oplossing die werkt…

Wat is dan de oplossing? Dat is maar één ding: namelijk implementatie. De uitvoering. Je kan nog zoveel ingrediënten op het aanrecht klaarleggen, die maaltijd komt er echt niet vanzelf.

Jouw succes creëer je door elke dag weer te doen wat je moet doen, elke dag die stenen op te stapelen zodat het gebouw ontstaat. En niet een beetje, maar consistent en elke dag weer. Of je nou zin hebt of niet.

Alle succesvolle ondernemers danken hun succes aan het dagelijks dichterbij brengen van hun doel.

Zoals ik het doe

Zo heb ik een vaste routine waarbij ik elke ochtend tijd besteed aan mijn allerbelangrijkste taak voor mijn bedrijf. Eat That Frog. Daar begin ik mee, consistent, consequent, zodat er nooit een dag is dat ik aan het eind denk, verhip, het belangrijkste ben ik vergeten!

Wat jij kan doen…

Wat is het belangrijkste voor jouw bedrijf? Meer zichtbaarheid?

Zorg dan dat je ELKE dag iets doet dat jouw zichtbaarheid vergroot. Maak een lijst van onderwerpen waar je over gaat bloggen, vloggen en posten, plan 1 dag per week om ze te maken en plan ze in voor de komende weken (met een tool als Buffer). Besteed een half uur om aan je connecties te vragen of je een gastoptreden, lezing of inspiratie sessie kan doen (zodat je gezien wordt en weer over kan vertellen op je tijdlijn).

Ga naar de bibliotheek en zoek in kranten, lokale bladen en magazines naar rubrieken waarin jij geïnterviewd kan worden. Benader de journalist met jouw verhaal. Zeker in vakantie periodes zitten ze erom te springen. Doe een post over boeken die je leest (gerelateerd aan jouw vak) en vertel over wat je erin aanspreekt. Maak podcasts met je mijmeringen, ideeën en visie op jouw vakgebied. Zet ze op je tijdlijn en website (goed voor de vindbaarheid Google). Get the point?

Wil je meer meer potentiële klanten (leads) aantrekken?

Verzin een goede weggever, maak hem en plaats hem prominent op je website. Maak posts waarin je hem aanprijst en zet die op je tijdlijnen. Neem hem op in je profielen. Zet de url van de download op je visitekaartje en geef hem aan iedereen die je spreekt. Zo werk je dagelijks aan het vergroten van je lijst en dus het aantrekken van leads.

Wil je meer omzet?

Bepaal dan de acties die het meest direct zorgen voor die omzet, zoals het versturen van jouw nieuwe workshop aan je nieuwsbrief lezers. Zet hem ook op je website, zorg dat je posts erover gaan, benader iedereen waarvan je weet dat ze interesse hebben, plaats een advertentie. Heb je voorstellen gedaan aan potentiële klanten en hebben ze nog geen JA gezegd? Maak een lijst en volg ze ALLEMAAL op.

>>>

Door dagelijks de belangrijkste dingen ook te DOEN, zorgt dat je in-the-end-of-the-day trots kan zijn dat je het gedaan hebt en in zekere zin (en dat klinkt wat hoogdravend, maar is wel waar) je respect hebt gehad voor wat je deepdown wist dat je moest doen.

Zo simpel is het echt, het is de beste investering in jouw succes en in feite nog gratis ook 😉

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *