Valkuilen van ondernemen: de vloek van kennis, ofwel, door te veel weten is het lastiger om je klanten te helpen

Valkuilen van ondernemen: de vloek van kennis

Eén van de grootste valkuilen van ondernemen is “de vloek van kennis”. Ik realiseerde me dat laatst weer tijdens een coach call met een klant. Zij leert ondernemers zakelijk bloggen, ze is een kei en weet er echt ongelooflijk veel van.

Toen ik haar voorstelde een korte training te maken met de titel: Schrijf jouw blog in 1 uur, blokkeerde ze. Ze keek me verbijsterd aan en zei: “Dat kan ik toch nooit waarmaken?”.

“Ik kan in zo’n korte tijd echt niet iemand leren bloggen”, vervolgde ze, “daar is zoveel meer voor nodig: onderwerpkeuze, de indeling, goede titels, SEO, de spanningsboog opbouwen, de juiste tags, vloeiende zinnen schrijven, noem maar op”.

Wat heeft je klant nu werkelijk nodig?

Ik zei: “Het gaat erom, wat heeft je klant NU nodig? Wil die in 1 ochtend ECHT ALLES weten over bloggen? Ik denk van niet. Dan loopt-ie naar buiten met een schrift vol aantekeningen, heeft nog geen letter geschreven en is er geen steek mee opgeschoten”.

“Je helpt hem het best als je kort en krachtig uitlegt wat een blog inhoudt en dan de praktische tools geeft om zijn eerste blog te schrijven. In een uur. Hoe kort het ook is, maakt niet uit. Voor jouw klant is dat een geweldige stap! Zijn eerste blog! Hij heeft het gedaan! Hij is blij, enthousiast en trots op zijn eerste resultaat. En dat smaakt naar meer, dus hij komt zeker bij je terug voor een vervolg.”

Ze keek me stil en aandachtig aan, knikte, en zei: “Je hebt gelijk. Kijk, dat heb ik nou altijd… Ik denk gewoon te moeilijk…”

Herken je dat? Ja, hè? Ik ook hoor. Toen ik de eerste opzet van mijn event deelde met mijn coach, ging er een groot rood kruis doorheen en brachten we 9 onderwerpen terug naar 2. Baf. Maar het werd wel een daverend succes…!

De vloek van kennis, blinde vlekken, het veel moeilijker maken dan nodig is… Gelukkig ziet een ander jouw valkuilen op een kilometer afstand en kan je voorkomen dat je daar in blijft hangen.

Herken je dit? Wat zie jij snel over het hoofd? In welke valkuil kom jij terecht, als je niet oppast? Vertel het me als reactie onder dit artikel.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties