1 minuut meditatie voor je bedrijf - ondernemer

Waarom een korte (3 min.) meditatie mij veel meer oplevert (dan eentje van een half uur)

Ik denk dat ik nogal ADD ben.

Niet dat het door de dokter geconstateerd is hoor, maar ik spring van de ene interesse op de andere. Mijn hele leven al. Ik vind gewoon zo veel dingen leuk! Het heeft voordelen: ik weet van veel dingen wel een beetje. Maar het nadeel is dat ik het lastig vind iets af te maken, of bijvoorbeeld mijn gedrag te veranderen. Op een gerichte, doelbewuste manier. De ‘spring’- neiging komt altijd weer om de hoek kijken. En dan wordt het bereiken van een doel wel erg lastig.

Zoals met meditatie bijvoorbeeld….

En tja, toen wilde ik op een dag gaan mediteren. Leek me leuk, en goed. Kreeg ik meer rust en focus. Zou ik mijn doelen beter voor ogen kunnen houden, dacht ik. En me minder snel van mijn pad af laten brengen. Dat leek me wel wat!

Maar dat zou voor mij niet gaan werken…

Maar wacht even. Moet ik dan elke dag een half uur stil zitten? Ik? Zo lang? Elke dag? Terwijl ik nog zo’n berg werk heb liggen? Terwijl er buiten allerlei leuke dingen gebeuren? Waar ik NU bij wil zijn? No way!!

Toen kreeg ik een idee…

Daarom besloot ik om met ‘babystapjes‘ te beginnen. Consequent, elke dag. Maar 3 minuten per keer! Niet langer! Dat leek me makkelijk haalbaar. En weet je wat zo bijzonder was? Het WAS haalbaar! Het was echt heel goed te doen. Dat het zo kort was, maakte zelfs dat ik er bijna lachend aan begon. Peanuts!

Het bleek waardevol…

Maar wat ik niet had kunnen voorspellen. Het bleek heel erg effectief! Ha, wat een vondst! Ik werd er blij van. Maar vooral: het werd steeds makkelijker om binnen die 3 minuten volledig helder te worden. Over wat me te doen staat. Over mijn prioriteiten. Over wat mijn gezin nodig heeft. Mijn werkdag.

Nu bespaart het me tijd en…

Het mooiste vind ik dat het me ook heel veel tijd bespaart. Op het eind van de dag heb ik precies gedaan wat er nodig was. Dan voel ik me voldaan. Blij. Op mijn gemak. Lekker in mijn vel.

En dat had ik niet bereikt als ik besloten had om een half uur per dag te gaan stilzitten… Met Babystapjes bereik je dus meer, omdat het lekker haalbaar is.

Daarom is 3 minuten meditatie voor mij effectiever dan een half uur.

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
Abonneer
Laat het weten als er
0 Reacties
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties